Olcsó tanfolyamok

Mint az életben mindig, a szakmaválasztásnál is szempont, hogy minél olcsóbban ússzuk meg.

Természetesen fontos, hogy szeresd a választott szakmát, minőségi legyen az oktatás, és OKJ-s képzés esetén a végén a kezedben tarthasd a bizonyítványt. De ha ezek a feltételek teljesülnek, bizony lényeges a képzés ára:

nem mindegy, mennyibe kerül a tanfolyam.

A Centrum Oktatóközpont ezúttal az olcsó OKJ képzések közül szemezgetett.

 

Tudjuk, hogy az olcsó jelző relatív. Hogy konkrétumot említsünk: ebben szerepelnek a legolcsóbb, 45.000 forintért elvégezhető OKJ képzések, a felső határt pedig százezer forintnál húztuk meg.

 

Bérügyintéző

Rengeteg pénztárcabarát tanfolyamot találunk a pénzügyi képzések között.

Ilyen a bérügyintéző tanfolyam, melyet akár 4 hónap alatt is elvégezhetsz, és az elvégzése után a bérszámfejtést, bérekkel kapcsolatos adminisztrációt láthatod el egy cégnél.

 

Társadalombiztosítási ügyintéző

A TB-ügyintézőt gyakran emlegetik a bérügyintéző „testvér” szakmájaként, ugyanis nagyon hasonló a két munkakör, munkavállalókkal kapcsolatos adminisztratív ügyeket fogsz intézni.

Mivel a két képzésnek van közös modulja is, ezért célszerű egyben elvégezned a bér- és TB-ügyintéző szakmákat, hogy egyszerre két keresett szakmád legyen, és dupla eséllyel indulj a munkaerőpiacon.

Ha épp van kedvezmény a kombinált tanfolyamra, akkor a kettő együtt belefér a 100.000 forintos határba, és fél év alatt letudhatod egyben.

 

Ingatlanközvetítő

Annak ellenére, hogy milyen kevés pénzből elvégezhető, rengeteg lehetőséget kínál az ingatlanközvetítő szakma.

Elvitathatatlan, hogy szorgalom, jó kommunikációs készség, önállóság és rátermettség kell az ingatlanos munkához, de ha ezek megvannak, hamar sikeres karriert építhetsz vele.

 

Társasházkezelő

A listában szereplő másik ingatlanos szakmával, a társasházkezelő OKJ-vel hasonló a helyzet.

Kis befektetést és kevés ráfordított időt kíván, viszont társasházkezelőként és közös képviselőként is elhelyezkedhetsz, és akár saját vállalkozás keretein belül is kamatoztathatod a tudásodat.

 

Kulturális rendezvényszervező

A 3-4 hónap alatt elvégezhető kulturális rendezvényszervező feladata önkormányzati közművelődési intézmények, kulturális vállalkozások szakszerű és színvonalas működtetésében való közreműködés és kulturális szervezőmunka ellátása.

 

Pénztárkezelő és valutapénztáros

Az intenzív ütemezéssel akár 4 nap alatt elvégezhető pénztárkezelő és valutapénztáros OKJ képzés a legolcsóbb, kedvezményesen 45.000 Ft-ból elvégezhető tanfolyam a listában.

Ezzel a végzettséggel pénzváltókban, bankokban és hasonló pénzintézetekben találhatsz munkát.

 

 

Ezzel a listával igyekeztünk több iparágat is lefedni.

Ha olcsó OKJ képzést keresel, érdemes megnézned a Centrum Oktatóközpont teljes képzéskínálatát, hiszen egyéb olcsó tanfolyamra is lelhetsz a folyamatosan bővülő képzési palettában.