11 online tanfolyam, amit érdemes elvégezned karantén alatt

Jó hír, hogy a járvány alatt sem csökkent a tanulási kedv, a karantén miatt pedig érthető okokból az online tanfolyamokra ugrott meg a kereslet.

Azt tapasztaljuk, hogy sokan az ősszel kezdődő tantermi képzésekre is jelentkeznek, hiszen ezeket már remélhetőleg elindíthatják a felnőttképzők.

Azonban akik nem szeretnének a karantén végéig várni a tanulással, és felismerték, hogy ésszerű döntés a bezártságot önfejlesztésre, új kompetenciák elsajátítására használni, azok az online képzések közül válogatnak.

Szerencsére az oktatási intézmények is reagáltak a kialakult helyzetre, éppen ezért mostanra közel száz online tanfolyam közül válogathatsz oldalunkon.

Ebből a rengeteg online kurzusból, oktatóanyagból válogattunk most össze 11-et, amit különösen ajánlunk az otthon töltött napokra.

 

1. Online marketing tanfolyam

 

Az online marketing képzésen megismerheted a marketing alapjait, a legújabb hirdetési trendeket, és biztos alapokat kapsz ahhoz, hogy marketing kivitelezőként bedolgozz más cégeknek vagy saját vállalkozásodat sikerre vidd.

A marketing kivitelezés nagyon pörög, és hatalmas rá az igény.

Csak a magyar piacon vállalkozások tízezrei küszködnek a vevőszerzéssel, és tanácstalanok, amikor el kell adni a saját portékájukat. Itt jön a képbe egy jó marketinges, aki segít ezeknek a cégeknek megoldani az online értékesítési problémáikat.

Nem muszáj komplett marketing kivitelezést vállalnod, azaz nem kell értened mindenhez. Kiválaszthatod a marketing egy részterületét, és vállalhatsz kivitelezési munkákat csak ezen a területen. Többek között vállalhatod közösségi oldalak gondozását, Facebook kampánykezelést, Instagram fiók menedzselést, de elmélyedhetsz a Google Ads vagy a Webergonómia világában is.

A marketingtudás egy olyan kompetencia, amellyel vállalkozóként és alkalmazottként is egyaránt boldogulhatsz.

Ráadásul olyan szemlélettel leszel gazdagabb, amit nem csak akkor tudsz alkalmazni, ha marketing kivitelezésre adod a fejed. Ez a tudás minden esetben hasznos, ha „el kell adnod magad”, többek között akár álláskeresés során is.

 

2. Szabadúszó online tanfolyam

 

Ha eldöntötted, hogy alkalmazotti viszony helyett a jövőben inkább a Magad ura akarsz lenni, akkor dolgozhatsz szabadúszóként más cégeknek.

A freelancer életmód vonzó, hiszen elvben akkor és ott dolgozunk, amikor és ahol szeretnénk, azonban kevesen beszélnek a szabadúszó életforma árnyoldalairól.

Ha túljutsz a produktivitási nehézségeken, és megtanulod, hogyan kell otthon (vagy a karantén elmúltával akár kávézóban, közösségi irodában) hatékonyan dolgozni, még egy fontos kihívással szembe kell nézned:

Ügyfeleket kell szerezned, meg kell őket tartanod, és rá kell állnod a hosszú távú, kiszámítható bevételszerzésre.

Nem elég jól csinálnod, amit csinálsz. A vevőszerzéssel is foglalkoznod kell.

A szabadúszó online képzés éppen ebben segít Neked:

Megtanulod többek között azt, hogyan érj el stabil, kiszámítható jövedelmet. Az online kurzus segít a személyes márkád építésében, ezen kívül WordPress weboldalkészítést is tanulsz, valamint online és offline marketingtudással is gazdagodni fogsz.

Lehetsz akár blogger, weblapkészítő ,marketinges, grafikus, webprogramozó, influenszer, virtuális asszisztens, fotós vagy videós, jó helyen jársz. Nézd meg, mennyi értéket ad ez a képzés, és vágj bele még most.

 

 

3. Gyorsolvasás online tréning

 

Ha megkérdeznek, melyik az a 3 képzés, amit mindenkinek el kell végeznie, ez a gyorsolvasás tréning garantáltan benne lenne.

Sőt, amit még inkább ajánlok, hogy ha bármilyen képzést elkezdesz, mellette sajátítsd el a gyorsolvasást, mert így sokkal jobban fogsz boldogulni a tanulással… és úgy általában az olvasással a jövőben.

Gyorsabban szeretnél olvasni? EZT IMÁDNI FOGOD! Programunkkal játékos, interaktív formában sajátíthatod el a gyorsolvasás képességét, és csak napi fél óra ráfordítást igényel egy hónapon keresztül. Ennyit pedig azért ki tudsz szakítani egy napból, nem igaz?

Bárhol, bármikor gyakorolhatsz, és a fejlődésedet is folyamatosan nyomon követheted a program segítségével.

Az interaktív online kurzus elkészítésében tanulásmódszertanban jártas pedagógus és pszichológus is részt vett, így biztos lehetsz abban, hogy már kipróbált és jól működő gyorsolvasási technikákat sajátíthatsz el.

 

 

4. Pedagógiai és családsegítő munkatárs és Gyógypedagógiai segítő munkatárs online OKJ képzés

 

Bár a veszélyhelyzet előtt az OKJ tanfolyamokat a felnőttképzőknek jellemzően tantermi képzésként volt lehetőségük megtartani, most az új helyzetben bizonyos OKJ képzéseket online is lehet oktatni.

Ilyen például a két OKJ szakmát adó kombinált Pedagógiai és családsegítő munkatárs + Gyógypedagógiai segítő munkatárs online formában végezhető OKJ képzés, mely az egész országban digitális eszközzel történő online oktatás keretében valósul meg, vizsgázni pedig csak egyszer kell személyesen megjelenni.

Eddig is rendkívül népszerű volt Pedagógiai és családsegítő képzésünk, de most az online oktatás keretében még többen jelentkeznek rá.

Abban bizonyára egyetértünk, hogy az oktatás fontossága megkérdőjelezhetetlen. Ezért is választják sokan a pedagógiai pályát, köztük a Pedagógiai és családsegítő munkatárs – más néven pedagógiai asszisztens – szakmát.

Most ezt a végzettséget a Gyógypedagógiai segítő munkatárs szakképesítéssel kiegészítve az otthonodból is megszerezheted, ha jelentkezel az online képzésre.

 

5. Ingatlanközvetítő online OKJ képzés

 

A lakóingatlanok, és az ipari ingatlanok eladása is jövedelmező munkának számít.

Bár a csökkenő kereslet és növekvő kínálat miatt most kicsit változott az ingatlanpiac, de a lelkes, hozzáértő ingatlanosokra továbbra is nagy szükség van.

Az ingatlanos munka teljesítmény központú, ezért végig motivált maradsz. Ha jól megtanulod a szakma fortélyait, nagyon jól kereshetsz ingatlanközvetítőként, és biztosan nem válik majd monotonná a munkád.

Szimpatikus az ingatlanosok életmódja?

Lépj hát előre, ne pazarold el az otthon töltött időt, tanuld ki az ingatlanközvetítő szakmát online.

 

6. Vezetői hatékonyság online tanfolyam

 

Ez a tréning vezetőket, leendő vezetőket vagy vállalkozókat vértez fel értékes vezetői ismeretekkel.

Gyakorlatorientált, intenzív képzés, melynek részét képezik előadások, esettanulmányok és azok feldolgozása, csoportmunka, csoportonkénti prezentáció, írásos tananyag valamint egyéni felkészülés.

A vezetői hatékonyság tréning segít hatékonyabbá tenni a vezetői kommunikációt, útmutatást ad a sikeres motiváláshoz, és elősegíti a résztvevőt egy sikeres, csúcsteljesítő csapat építésében.

Ezekben az embert próbáló időkben az eddiginél is nagyobb kihívást jelent összetartani és motiválni a csapatot. Ez a vezetői képzés nem csak a jelenlegi helyzetben segít, de a karantén utáni „visszatéréshez” is erős löketet ad.

Hozd ki a maximumot Magadból és csapatodból!

 

7. A fotózás alapjai online tanfolyam

 

Hobbiból fotózgatsz, és szeretnél jobb fényképeket készíteni? Esetleg fontolgatod, hogy a fotózásból élj meg a karantén után, és meg szeretnéd alapozni a tudásodat?

Bármelyik eset áll fönn, egy alapozó fotós online tanfolyamot mindenképpen érdemes elvégezned. Hatalmas tudáshoz jutsz fillérekért, és a videós oktatóanyag végignézése után akár már holnap a gyakorlatba ültetheted a tanultakat.

 

8. Programozás alapjai tanfolyam

 

Az elmúlt években számtalan esetben hallhattad a sajtóban, hogy Magyarországon mekkora hiány van informatikusokból, még a rendkívüli kereseti lehetőség ellenére is több tízezer képzett fejlesztőt, rendszergazdát vagy egyéb számítógépes szakembert is elbírna a piac.

A vírus miatti munkaerő-átrendeződés miatt némi változás tapasztalható ezen a téren, de még mindig kijelenthető, hogy megéri programozónak tanulni, így ha egy fejlesztő tanfolyam elvégzését fontolgatod, nehezen foghatsz mellé.

Programozóként jóval a magyar átlag fölötti bérrel számolhatsz, alkalmazottként és vállalkozóként is boldogulhatsz.

Akár C programozásra, akár PHP-re vagy Java-ra tennéd a voksod, ígéretes karriernek nézhetsz elébe. A konkrét programozási nyelvek előtt azonban tanácsos megtanulnod az alapokat, hogy aztán legyen mire építened.

Erre tökéletes választás lehet a Programozás alapjai tanfolyam, melyet most online elvégezhetsz.

 

9. C# programozó online tanfolyam

 

És ha már programozás… ajánlunk egy konkrét nyelvet is.

Egyik legkeresettebb programozó tanfolyamunk a C# programozó képzés, melyet az eddig tantermi forma helyett most online végezhetsz el.

 

10. Munkahelyi elsősegélynyújtó online tanfolyam

 

Bár a képzés elsődleges célja, hogy a munkáltatók eleget tegyenek törvényi kötelezettségeiknek, mégis hasznos lehet a mindennapokban is, hiszen ha embertársaid életveszélybe kerülnek, nagyobb eséllyel segíthetsz rajtuk.

A tanfolyam során kiképzett elsősegélynyújtó magabiztosan fog segítséget nyújtani szükség esetén.

Oktatóid mentőtisztek, mentőápolók, és egészségügyi szakoktatók lesznek. Az elméleti elsősegély oktatás online zajlik, a gyakorlati képzés oktatására csak a koronavírus okozta veszély elmúlásával kerül sor.

 

11. Webdesigner online tanfolyam

 

Ez egy kreatív, érdekes szakma. A webdesigner munkájának köszönhetően néz ki úgy az oldal, ahogy kinéz. Ő dönt a színekről, a betűtípusról, és az ő keze munkája a grafika is.

A weblap megjelenésén túl gyakran a designer feladata az online reklámok azon elemeinek elkészítése is, mint a hírlevél vagy a banner. Ezért nem hátrány, ha a weboldal tervezője bizonyos szinten a marketing területén is jártas.

Ez is egy népszerű szabadúszó munka – dolgozhatsz otthonról, home officeban, és tisztességes fizetést vághatsz zsebre.

Ha szeretnél weblapokat alkotni – akár külső megbízóknak, akár csak hobbiból – akkor legyél webdesigner, első lépésként végezd el ezt a tanfolyamot online.